Bericht van de diaconie Bericht van de diaconie
In december zijn er ongeveer 65 kerstattenties bij verschillende adressen gebracht. De diaconie kreeg hierbij hulp van 10 vrijwilligers. Meestal gingen ze ook even op bezoek. Zij brachten een tasje met enkele levensmiddelen, het kerstnummer van de Elisabethbode, een kaartje met kerstgroet en een uitnodiging voor een stamppotbuffet in De Ploats op vrijdag 20 januari.
Hiervoor moest men zich opgeven en ze mogen ook iemand meenemen. Omdat het jaarthema van de PKN  is: ”samen aan tafel“ leek het ons een mooi idee. De diaconie heeft dit samen geregeld met fam. Galema van De Ploats , en het geheel wordt gesponsord door verschillende mensen. Er gaat dus geen geld van de diaconie naar deze avond.
Ook leden van de kerkenraad zijn uitgenodigd; maar zij betalen zelf voor de maaltijd. We gaan deze avond naderhand evalueren en kijken wat we een volgende keer wellicht anders gaan aanpakken. Het is de bedoeling dat we dan een andere groep mensen uitnodigen, “Samen aan tafel” is meer dan samen eten, de ontmoeting en het samenzijn zijn minstens zo belangrijk. We hopen op een mooie eerste editie en dat er maar mooie avonden mogen volgen!

 
terug