Adventsproject Kinderkerk Adventsproject Kinderkerk
Met kerst vieren we een wonder. De herders bij Bethlehem waren de eersten die het zagen: het werd licht in de nacht. Wat doen wij met dat licht? Hebben wij er oog voor en delen we het met andere mensen?   

Het thema van het adventsproject van dit jaar is: “Geef licht!”
Wij krijgen het licht om het door te geven.
In de kerk en tijdens de KinderKerk leren wij de profeet Micha kennen. Hij gaat naar Jeruzalem om de mensen te laten zien, dat ze van hun stad een donkere stad hebben gemaakt. Het kan weer licht worden, maar daar moeten de mensen wel wat voor doen! Micha vertelt ook dat er in Bethlehem een bijzondere koning geboren zal worden. Iemand die voor de mensen zal zorgen en vrede zal brengen; een kind van God.

Elke adventszondag steken wij een kaars aan, leest een kind een gedicht voor in de kerk en zingen we met elkaar het projectlied. Natuurlijk gaan we ook aan de slag met het thema “Geef Licht”.
Op de adventzondagen starten we met alle kinderen eerst in de kerk. Na het adventsproject in de dienst gaan we met alle kinderen naar de KinderKerk ruimte. De kinderen komen na de collecte weer terug in de dienst.

In de KinderKerk gaan we verder met het thema ‘Geef licht’. Aan de hand van het Bijbelverhaal en een daarbij passend knutsel­werk, zodat we met Kerst allemaal licht kunnen (door)geven.

Eerste advent is op zondag 1 december. Dit is een gezinsdienst voor jong & oud en dan starten wij met het adventsproject. Deze zondag is tevens een doopdienst, die in de Grote Kerk gehouden zal worden. Er is oppasdienst aanwezig in de consistorie.

Kom je ook? Neem gerust je ouders en/of een vriendje of vriendinnetje mee.
Iedereen is van harte welkom!

Leiding Kinderkerk Blokzijl e.o.                                                                                                                               Marieke, Tine, Ruth, Gerard en Patrisja

P.S. Lijkt het je leuk om mee te werken aan de voorbereidingen van het adventsproject? Denk aan het voorbereiden van het project in de dienst, de gezinsdienst van 1 december, meelopen tijdens de KinderKerk. Laat het ons dan weten
via  patrisjamintjes@hotmail.com
of spreek één van de leiding aan. Alle hulp is welkom!
 
terug